Diyarbakır Ticaret Borsasını Ziyaret

DİYARBAKIR (DİHA) – Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal, kendilerini ziyaret eden Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) üyelerine, ülke nüfusunun yarısından fazlasını oluşturan kadınların ekonomik yaşamda hak ettikleri konuma kavuşmaları gerektiğini söyledi.

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Başkanı Reyhan Aktar ve Yönetim Kurulu üyeleri Adalet Keskin,Müjgan Bozyel,Tuba Çelik Tüzün, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal’ı makamında ziyaret etti. Başkan Bal ile birlikte DTB Yönetim Kurulu üyeleri Ramazan Özkılıç ve Şükrü Boylu da görüşmede yer aldı.

Ziyarette DİKAD olarak bu zamana kadar yapmış oldukları çalışmaları anlatan Başkan Reyhan Aktar, Diyarbakır Ticaret Borsası’nı kendileri için bir çatı kuruluş olarak gördüklerini ve bundan sonrada birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Kadın iş gücünün Diyarbakır ve bölgede arttırılması gerektiğini anlatan DTB Başkanı Ebubekir Bal ise Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu, DİKAD ve kentte bulunan diğer kadın kuruluşlarının birlikte hareket edip, daha güçlü bir şekilde seslerini duyurmaları gerektiğini ifade etti. Bal, “Çünkü kadınlarımızın ekonomik yaşamda hak ettikleri konuma kavuşmaları gerekmektedir”şeklinde konuştu.

Bal’ın bu sözleri üzerine DİKAD Başkanı Aktar da, DİKAD olarak sadece Diyarbakır ile sınırlı kalmayarak, öncelikle Ankara’da açacakları büro, sonrasında da İstanbul’da açacakları büro ile Türkiye’deki tüm Diyarbakırlı iş kadınlarını derneklerinin çatısı altında toplamayı hedeflediklerini ifade etti.