Çalışma Hayatında Kadın Konferansı

Girişimci İş Kadınları ve Destekleme Derneği ve Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) tarafından “Çalışma Hayatında Kadın” konulu konferans düzenlendi.

Bir otelde düzenlenen konferansa katılan ANGİKAD Başkanı Ceylan, çalışma hayatındaki kadınları işlemenin kendileri için önemine değinerek, ANGİKAD’ın kurulduğu günden bu yana her zaman toplumsal cinsiyet eşitliğini öncelikli tuttuğunu belirtti.

Diyarbakır’a çok büyük bir heyecanla geldiklerini anlatan Ceylan, “Sadece ülkemizin değil, dünyanın her yerinde terör olayları var, ama bunları aşabilmenin tek yolu ve yönteminin de yine birlik beraberlikle geçilebileceğine inanıyorum. Bu sebeple burada bulunmaktan son derece mutluyum. Çünkü kadın güçlenecekse kadının kadına desteğiyle güçlenecek ve bunu yaparken toplumun yarısını teşkil eden biz kadınlar diğer yarısını teşkil eden erkeklerle bu işi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

DİKAD Başkanı Reyhan Aktar da bölgede yaşanan sürece nasıl bir çözüm bulunabileceğini, nasıl politikalar izleneceğini tartışmak istediklerini belirtti.

ANGİKAD’ın tedirgin ve endişeli bir sürece rağmen, Diyarbakır’a geldiğini vurgulayan Aktar, kadınları çalışma hayatına kazandırma amaçlı birçok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.

Aktar, birçok genç kızı düzenledikleri programlarla yetiştirip, iş yerlerine yerleştirerek istihdam sahalarına kazandırdıklarını ifade ederek, “Bu yıl içinden geçtiğimiz bu çatışmalı süreçten kadınlar olarak umudumuzu kaybetmediğimizi çözümden yana var olan bütün gücümüzü tekrar tekrar kullanacağımızı ifade etmek üzerine kadın varsa umut var dedik.” diye konuştu.

Kadının bedeninde, ruhunda yaşadığı bütün tahribata rağmen gözündeki ışığı ve umudunu yitirmeyerek var olmaya devam ettiğine dikkati çeken Aktar şöyle devam etti:

“Maalesef geçtiğimiz aylarda içinde yaşadığımız Sur bölgesindeki acı süreçten dolayı bu bizim işimiz değil, diyebileceğimiz bir süreç olmadığından dolayı bizler Sur’a yardım eli uzatmaya karar verdik. Türkiye’nin dört bir yanından kadın girişimcilerimizin kadın örgütlerimizin eliyle desteğiyle diğer kurum ve kuruluşlarımızın eliyle bin haneye ulaşma imkanımız oldu. Ama ulaşmış olduğumuz bin haneyle beraber sadece yardımı yerine getirmek değil ailelerimizle sıcak temasımız oldu.”

Konferansa AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Sayar, birçok iş adamı ve iş kadını katıldı.

 

Kaynak : http://www.haberler.com/calisma-hayatinda-kadin-konferansi-8299223-haberi/

sunum-1462370408