BASINA VE KAMUOYUNA

Savaşın en ağır travmasını yaşayan kentlerden biri olan Kobane’nin yeniden inşası için; barışı, umudu bu topraklarda tekrar yeşertmek üzere 20 Temmuz 2015’te Türkiye’nin bir çok ilinden bir araya gelen gençlerimizin Suruç’ta maruz kaldıkları katliam sonucu, yaşamını yitiren 32 gencimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, sabır ve yüzlerce yaralı kalan gencimize de acil şifalar diliyoruz.

Diyarbakır’daki patlamanın ardından kendini Suruç’ta tekrar eden bu alçak terör saldırısı; Türkiye’nin güvenlik zafiyetlerine yer vermeyecek önlemler alması gerektiğini ve partiler arası birliğin en acil ihtiyaç olduğunu bir kez daha göstermiştir. Barışa olan öfkesini bu topraklardan çıkarmak isteyen ulusal ve uluslararası bütün güçlere karşı tek yürek ve tek bir politika ile mücadele edilmesi gerektiğine inanmaktayız.

Evladını kaybeden ailelerin hala barışa olan inançları kaybolmamışken, Türkiye’nin her yerinde gençlerimiz rahmetle ve büyük bir saygıyla anılıyorken; barışçıl olmanın ölümcül olmayacağı toprakları yeşertmek için Diyarbakırlı İş Kadınları olarak her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu bir kez daha basına ve kamuoyuna bildiririz.

DİYARBAKIR İŞ KADINLARI DERNEĞİ