DİKAD’dan iş kadınları için proje

DİKAD, Karacadağ Kalkınma Ajansı Sosyal Etkileşim Programı finansmanı ile yürüttüğü “Kadınlar iş hayatı deneyimlerini paylaşıyor” adlı projelerini tanıttı.


Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), Karacadağ Kalkınma Ajansı Sosyal Etkileşim Programı finansmanı ile yürüttüğü “Kadınlar iş hayatı deneyimlerini paylaşıyor” adlı projenin tanıtımı için, Liv Suit Hotel’de kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. DİKAD Başkanı Reyhan Aktar, projenin çatışmalı sürecin bölgede ve Türkiye’de çalışan kadınlara ne derece etki ettiğini anlatan ve çözüm üreten bir proje olduğunu belirtti. Reyhan, projenin bölgeler arasındaki kadınların sorunlarını ve çözüm önerilerinin topladıkları bir proje olduğunu ifade ederek, “Proje içerisinde şuan ki sürecin etkisi çok fazla, çünkü burada kadınların iş dünyasına katılması konusunda elbette ki bölgesel olarak yaşadığımız sıkıntılarda bunun etkileri olacak. Bu projede bölgede kadınların yaşadığı sorunları rapor haline getirerek panel ve çalıştaylarımızda sunacağız. Türkiye’de kadınların toplumda var olma savaşını, en somut yeri kadınların ekonomik gücünden geçiyor. Kadınların kadını var etmesi maalesef toplumun kendisine biçtiği rollerle ilgili. Aynı zamanda bölgesel olarak hem sosyal anlamda hem de diğer anlamda kadının gündeminde var olan yükün çözülmesi için bu çalışmalar belki de en önemli bir zamanda yapılan çalışmalardır” dedi.

Beyhan, projelerinin sonuçlarını 27 Ocak tarihinde Ankara’da kadın girişimciler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirecekleri çalıştayda ve Nisan ve Mayıs aylarında ise bölgesel olarak Diyarbakır’da düzenleyecekleri panelde açıklayacaklarını bildirdi.

 

Kaynak : http://jinhahaber.link/EKONOM/content/view/42131