DİKAD Yönetimi’nden DTSO’ya Ziyaret

Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Reyhan Aktar ve yönetim kurulu üyeleri, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ve Başkan Vekili Metin Aslan’ı ziyaret ettiler. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette konuşan DİKAD Başkanı Aktar, yönetim kurulunun kısa zaman önce yenilendiğini belirterek, bölgedeki kadın girişimcilerin çalışmaları, iş hayatında kadın istihdamının arttırılması ve dernek faaliyetleri hakkında çalışmalarından söz etti.

Kadının iş dünyasında var olmasının ve çalışma hakkını kazanmasının aynı zamanda insan hakkı olduğunu vurgulayan Aktar, bu hakkın elde edilebilmesi için çalışmalarını özveriyle sürdüreceklerini belirtti.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren DTSO Başkanı Ahmet Sayar ise, derneğin yeni dönemdeki çalışmalarını memnuniyetle takip ettiklerini belirterek, yeni yönetime çalışmalarında başarılar diledi.

Sayar; kentin temel sorunun istihdam olduğunu belirterek, bu sorunun çözümünde kent dinamiklerinin ortaklaşa çalışmalar yapmasının önemine değindi. Bu konuda DİKAD’ın da çalışmalarını önemsediklerini belirten Sayar, ortak projelerde oda olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Odanın gerçekleştirmiş olduğu projeler hakkında bilgi veren Sayar, özellikle Tekstil Kent projesinin kendileri için ayrı bir önem taşıdığını, projenin özellikle kadın istihdamına çok önemli katkıları olacağını dile getirdi. Sayar, Tekstil Kent projesinin işsizlik oranının azaltılmasına önemli katkı sağlayacağını ve öngörüldüğü şekilde gerçekleşirse 5 bin kişiye istihdam sağlanacağını ve çalışanların ağırlıklı olarak kadın olacağını söyledi.

Kaynak : http://dtso.org.tr/2014/index.php/haber-listesi/796-dikad-yonetimi-nden-odamiza-ziyaret