DİKAD kadına dönük şiddete yoğunlaştı

DİYARBAKIR (DİHA) – Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), kadına dönük şiddete dair farkındalık çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Son günlerde gündemde yoğun olarak yer alan kadın şiddeti konusunda toplumsal farkındalık kazandırmak için çalışmalarını yoğunlaştıran Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), buna dönük olarak 1- 8 Mart tarihleri arasında kentin farklı noktalarında yer alan bilboardlara toplumsal cinsiyet, kadın hakları ve özgürlükleri konusunda üzerinde “Yüzümüze Bakmaya Yüzünüz Olsun”, “Bila Ruye We Hebe, Li Nerina Ruye Me” sloganlarının yer aldığı Türkçe ve Kürtçe yazılı afişler astı.

DİKAD Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Türkonfed Kadın Komisyonu Başkan Yardımcısı Reyhan Aktar, yürüttükleri bu çalışma ile kadın şiddetine karşı toplumsal yüzleşmede kamuoyu oluşturma hedefinde olduklarını söyledi.

Şiddet konusunu işlemenin kadına dair sorunlar içinde işlenmesi en zor konular içinde yer aldığını dile getiren Akar, “Topluma, en doğru mesajı ne şekilde verebiliriz kaygısı içinde çalıştık. Şiddet konusunu işlerken kadını figüranlaştırmadan, şiddet stilisti pozisyonuna düşürmeden ifade etmek istedik. Maalesef gününmüzde kadınlara yönelik şiddet konusu işlenirken şiddeti estetize eden çalışmalarla karşılaşıyor ve bunlardan dolayı büyük üzüntü duyuyorduk. Eğitim bu işin öncü çalışmasıydı. Ama belki de eğitimin başlangıç noktası toplumun kendisiyle yüzleşmesi olmalıydı. Toplum önce hatalarıyla yüzleşmeli, sonra nasıl bir eğitime ihtiyaç olduğunu belirleyebilmeli dedik. Bilboarlarımız asıldığından bu yana da olumlu tepkiler aldık” dedi.
4 Mart 17:56

Kaynak : http://www.diclehaber.com/tr/news/content/view/446939?from=3969113102