DİKAD Başkanı Aktar:

DİYARBAKIR (AA) – Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD) Başkanı Reyhan Aktar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Diyarbakır ziyaretine ilişkin, “Başbakanın ‘Kürtçe öğrenmek istiyorum’ ifadesi çok güzel bir cümledir. Her bir cümlenin yeni açılımların bir parçası olduğuna inanıyoruz” dedi.

Aktar, bir kafede düzenlediği basın toplantısında derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dernek olarak onuncu yılında kapılarını erkeklere de açtıklarını belirten Aktar, “Herhangi bir erkek kotası koymadan kapılarımızı erkeklere de açtık. DİKAD olarak çalışma konumuz yine eşit temsiliyetini bir türlü hayata geçiremeyen kadınlarımızın iş dünyasındaki eşit temsiliyetini esas alacağız” diye konuştu.

Çözüm sürecinin bölgedeki yatırımlarda gösterdiği etkinin farkında olduklarını anlatan Aktar, sermayenin ürkek olmasından bir yere yönelmesinin çok zor olduğunu, bunun için ciddi çabalar gerektiğine kaydetti.

Sermayenin gelebilmesi için yatırımcının o bölgeye güven duyması gerektiğini dile getiren Aktar, “Ürkek sermayenin güven duymadığı yere gelmesi mümkün değildir. En ufak bir olumsuzlukta sermaye çok daha hızlı kaçabilmekte. Yıllarca ortaya koyduğunuz çalışmalar bir kaç günde veya bir kaç olay sonrasında maalesef çok hızlı geri gidebilmekte” dedi.

Başbakan Davutoğlu’nun AK Parti Diyarbakır 5. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmaya değinen Aktar, “Başbakanın ‘Kürtçe öğrenmek istiyorum’ ifadesi çok güzel bir cümledir. Her bir cümlenin yeni açılımların parçası olduğuna inanıyoruz. Her bir cümlenin bu şehre bu bölgeye katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Sözün gücü bu süreçte yapılan çalışmalarda en güçlü kendini gösterecek şeydir.”