CHP’nin Diyarbakır kadın milletvekili adayları DİKAD’ı ziyaret etti

Seçim çalışmaları çerçevesinde sahaya inen CHP’nin Diyarbakır kadın milletvekili adayları Nurdan Erdiş ve Aslı Açıkgöz, Diyarbakır İş Kadınları Derneği’ni (DİKAD) ziyaret etti. Erdiş, herkesin CHP’den umutlu olduğunu belirterek, insanların ölmemesi ve barışın olması için çaba gösterdiklerini ve göstereceklerini kaydetti.

CHP Diyarbakır milletvekili adayları Nurdan Erdiş ve Aslı Açıkgöz, seçim çalışmaları çerçevesinde DİKAD’ı ziyaret etti. Burada dernek başkanı Reyhan Aktar ve yönetim kurulu tarafından karşılanan adaylar, bir süre sohbet etti. Erdiş, gittikleri her yerde olumlu tepkiler aldıklarını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi için ben insanlardan pozitif tepkiler alıyorum. Herkes umutlu, CHP Partisi bir şeyler yapacak diye inanıyorlar. Yeter ki bir insan ölmesin, barış olsun. Bu yönde insanlarımıza katkı sağlayalım. Biz CHP olarak bunu istiyoruz ve yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Burada bulunmasının nedeninin kesinlikle oy olmadığına da
Erdiş, “Diyarbakır’ı ve bu bölgeyi öğrenip, tanımak için buradayım. Burada öğrendiğim sorunları İstanbul’da, her gittiğim yerde dile getirmek istiyorum. Ben Diyarbakır ve bu bölge hakkında ne kadar çok şey öğrenirsem, İstanbul’da ve her gittiğim yerde, o kadar çok şey söylerim” diye konuştu.
“CHP’SİZ BİR ÇÖZÜM ZOR OLUR”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DİKAD Başkanı Reyhan Aktar ise yaşanan çatışmalara dikkat çekti. Aktar, çatışmaların insanları ciddi anlamda etkilediğini belirterek, şunları kaydetti:
“Çatışma ortamının bir an önce son bulması gerekmektedir. Burada yaşananlar sadece bizi değil tüm toplumu etkiliyor. CHP bu noktada çözümü getirecek gibi görünüyor. CHP’siz bir çözüm zor olur. Ayrıca kadınların bu toplumda yadırganıyorlar. İkinci planda tutuluyorlar. CHP’de kadının yeri başkadır. CHP ve kadın bağdaşmıştır. Özellikle sizin gibi kadın adayların olması umut vericidir.”

 

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/yerel-haberler/Diyarbakir-Haberleri/chp-li-kadinlar-diyarbakir-da-sahaya-indi_180526